Flare inspectie

Een petrochemische fabriek wordt voor veiligheidtechnische en milieutechnische redenen beschermd door een affakkelinstallatie. Deze continue werkende affakkelinstallatie is van cruciaal belang om de productie van de plant op een veilige en verantwoorde manier te garanderen.

De fakkelinstallatie wordt gebruikt om brandbare gassen, die niet kunnen worden opgeslagen, op een veilige en milieuverantwoorde manier af te voeren door deze gassen te verbranden.

Om deze reden is een affakkelinstallatie continue in gebruik tijdens de productie van de plant en om de plant te kunnen stoppen in geval van nood of voor een geplande shutdown.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Referentieverhaal:

Ons aanbod

Hoe kan u een onvoorziene shutdown efficiënt vermijden? Ruim voor een turn-around geeft HAVIQ u een haarscherp beeld over de totale scope van de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden. Zo kan u tijdig bestellingen plaatsen, mankracht mobiliseren en alle werkzaamheden binnen de beschikbare tijd en kosten uitvoeren.

HAVIQ voert op regelmatige basis ‘Risk Based Inspections’ voor u uit, volgens een op maat gemaakt inspectiescenario per flare.

De data wordt door HAVIQ omgezet tot een gedetailleerd inspectierapport. Als alternatief ontwikkelt HAVIQ gedetailleerde 3D-modellen, al dan niet geanalyseerd met behulp van artificiële intelligentie, qua conditie gerapporteerd volgens NEN2767 en ontsloten via een interactief ‘Asset Integrity Management’ (AIM) systeem.

Onze mogelijkheden

  • Visuele inspecties met een resolutie tot 0,25 mm/px;
  • Geo-localiseren van defecten met een nauwkeurigheid van 2 cm;
  • Uiterst scherpe en stabiele videobeelden opnemen in UHD: 4K (4096×2160) tot 25 fps;
  • Uiterst snelle videobeelden opnemen in HD tot 120 fps (voor o.a. trilling analyse);
  • Nauwkeuriger thermische inspectie tot 0,015° K;
  • Plaats het warmtebeeld precies over het visuele beeld;
  • 400 soorten koolwaterstofgaslekken visualiseren met een OGI-camera.
  • …, enz.